Eugen

3. We Will Rock You tehetségkutató verseny döntőse volt (2017), ehhez készült bemutatkozó írás:

“2000-ben kezdtem el gitározni (10 éves koromban), amihez a legfőbb motivációt a ‘80-as évek rock és metal zenéje adta számomra, de legfőképp a Metallica , amit a mai napig a legnagyobb kedvencemként tartok számon (természetesen a régi albumaikra gondolok 🙂 ). A szüleim is szerették az ilyen stílusú zenéket, ezért otthon is volt szerencsém hallani és megismerni egy párat, de inkább magamnak “kutattam ki” azokat az előadókat, amiket később hallgattam és formálták az ízlésem illetve a gitárjátékomat. Egy pár együttes, ami nagy hatással volt rám: Metallica, Iron Maiden, Judas Priest, Slayer, Pantera, Guns’ n’ Roses, Whitesnake, Dokken, Aria, Billy Idol, Motley Crue, Def Lepard, Kiss, *régi Ossian (Ítéletnap album leginkább), *régi Pokolgép, stb. És akkor néhány gitárost is említek, akik nagy hatással voltak rám és szintén nagyon sok motivációt adtak nekem: Tony Macalpine, Steve Vai, Joe Satriani, Yngwie Malmsteen, Vivian Campbell, George Lynch, Gary Moore, stb.

Az elmúlt 17 évben több formációban is játszottam, de sajnos nem találtam meg azokat a zenész társakat, akikkel együttesben tudnék együtt zenélni ezért szólóban kezdtem el játszani, saját számokat írni és felvenni, majd később műsort állítani össze és azzal fellépni több helyen is.

Hangtechnikus képzésre is jártam érettségi után 2 évig, ahol fontos tudást és tapasztalatokat szereztem, amit később hasznosítani tudtam a felvételeim készítésekor, illetve egyéb más helyzetekben is.

Teljes mértékben autodidakta módon tanultam játszani a hangszeren, kizárólag a zene szeretete hajtott és az a megfoghatatlan láthatatlan, de nagyon intenzív erő , amit a metal és rock zene tud adni. Az elmúlt években az Egri Utcazenészek Versenyén próbáltam ki magam többször is, ahogy nagy sikere volt a műsoromnak, ezért több helyet is célba vettem (Keszthely, Siófok, Budapest), ahol szintén nagyon pozitív volt mindig a közönség reakciója.

Az elmúlt évben több hónapon keresztül az interneten Streamer-ként dolgoztam, ahol élőben lehetett nézni a műsoromat. Több arany, ezüst és bronz díjat nyertem ez idő alatt, és nagyon sok kedves rajongót, barátot szereztem közben.

Folyamatosan zenélek aktívan, készítem a felvételeket, videókat és kutatom az újabb lehetőséget. Szeretnék minél több helyen fellépni, ezzel még több embernek okozni élményt és kellemes perceket. Ha a sors úgy hozza, hogy találok zenész társakat, akikkel szabadon ereszthetem a kreatív energiáimat, akkor nem fogok nemet mondani, sőt… Viszont addig szólóban játszom.”

A We Will Rock You Rockzenei Tehetségkutatóra ezzel a dallal jelentkezett: